Onderzoeken heeft voor scholen en naschoolse opvang instellingen workshops techniek en wetenschap. Omdat we werken volgens de eigenkracht methode hebben we onze workshops ook zo ingericht.  We kiezen daarom voor veel korte praktische oefeningen met echte onderzoekjes.  Je gaat zo veel mogelijk zelf praktisch  aan de slag. Samen met je collega’s ontdek je hoe leuk en inspirerend wetenschap en techniek kan zijn. Bij de meeste van de experimenten en oefeningen blijft het materiaal achter op de school. Dat materiaal kun je dan weer inzetten in de klas.

Workshop Virtual reality in de school.

Doel: Zowel praktisch als didactisch leren omgaan met de Virtual Reality koepel in de klas.

Workshop Virtual reality in de school

De 360 graden doe voor de hele klas bouw je zelf en hou je zelf.

Hoe stoer is dat. Je eigen virtual reality ruimte in de school. Leren onderzoeken biedt je een workshop waarbij je met je hele team een eigen VR-ruimte bouwt waar je met een hele klas tegelijk in kunt. Je zult zien dat de beamer aansluiten het moeilijkste is.

Daarnaast leren we je ook hoe je die, binnen verschillende vakgebieden kunt inzetten. We laten je zien hoe je zelf VR-films van internet haalt en je hoe die in je eigen 360 graden bioscoop voor de hele klas afspeelt. Het ene moment maak je met de klas een reis door het zonnestelsel, een ander moment sta je in een vulkaan en zie je hoe de lava van de grote diepten de vulkaan uit spuit.

Uiteraard blijft de VR-ruimte na de workshop gewoon op je school staan.

Inspiratiemiddag EigenKracht.

Doel:  Aan de hand van allerlei praktische voorbeelden opdoen als aanzet voor een helder techniek plan.

We hebben het vaak genoeg meegemaakt urenlang stil zitten in workshops over een praktisch onderwerp. ‘Want we moeten immers eerst de theorie kennen?

Wij van Onderzoeken geloven in de eigenkracht. Je hebt immers een opleiding gedaan en je staat immers al jaren voor de klas, daar gaan we van uit. Met die ervaring nemen we je mee langs tal van filmpjes, interessante artikelen en leuke experimenten. Onderwijl leer je ook gebruik te maken van het internet om op voor jou verstaanbare taal de achtergronden van de experimenten zelf uit te zoeken. en hierbij heb je steeds zelf de regie, je maakt zelf uit wat je het liefste doet. We hebben een aantal reflectieve momenten ingebouwd waarbij we stil staan wat jullie met jullie leerlingen op het gebied van techniek en wetenschap willen bereiken.

Workshop Leren onderzoeken.

Doel: Leerkrachten leren op speelse wijze hoe je leerlingen zodanig begeleidt dat ze staat zijn hun eigen onderzoek te doen.

In deze workshop zet je samen met je collega’s een eigen leerlijn wetenschap en techniek op.  We baseren ons hierbij op het boek leren onderzoeken. Om niet alles ter plekke te doen hebben we een deel van de workshop online gezet. Hierin hebben we voor veel praktische filmpjes gekozen  zodat we de gezamenlijke inspanning

Wil je meer weten?

Vul dan het onderstaande formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.